Херсонська ОВА показала наслідки нічного обстрілу обласного центру

9 месяцев назад 0

Херсонська обласні військова адміністрація (ОВА) опублікувала в телеграм відео з місць влучання ворожої артилерією під час нічного обстрілу центральної частини Херсона.
"Домівки, фінустанова та просто вулиці. Саме ці об’єкти окупанти називають «стратегічними», виправдовуючи свій терор мирного населення. 

З ночі російська армія не припиняє обстрілювати Херсон. Під вогнем — житлові квартали. 

Поранені – двоє мирних херсонців. До медзакладу доставили 56-річну жінку в середньому стані тяжкості, а 59-річному чоловіку лікарі надали допомогу на місці. 

Вирви на тротуарах, вибиті шибки, розтрощені стіни. Так сьогодні через російські удари виглядає середмістя Херсона. На відео — історія родини, яка потрапила під прицільний вогонь ворога", — вказується у повідомленні.
Як повідомляла раніше Херсонська окружна прокуратура, за даними слідства, 2 серпня близько 03:55 російські війська вчергове обстріляли середмістя Херсона. Попередньо, окупанти атакували місто ствольною артилерією та мінометами. 
 
Осколкові поранення отримало двоє містян.
 
Пошкоджено житлові будинки, офісні приміщення, автотранспорт.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).