Херсонські посадовці завдають збитків місцевому бюджету

5 лет назад 0

Упродовж 2018 року Херсонською місцевою прокуратурою вживались заходи щодо протидії злочинам у бюджетній сфері та з ознаками корупції.

До суду прокурорами скеровано 9 проваджень про корупційні правопорушення та  9  проваджень у бюджетній сфері.

Так, в березні 2018 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з департаментів Херсонської міської ради, який через несумлінне ставлення до своїх посадових обов’язків,  затвердив акти приймання виконаних робіт за договором, в яких містились неправдиві відомості щодо виконання робіт з капітального ремонту одним з приватних підприємств. Своїми діями посадовець завдав Херсонській міській раді збитки на загальну суму 300 тис.грн .

У травні 2018 року спрямовано до суду кримінальне провадження за обвинуваченням бухгалтера одного з комунальних підприємств Херсонської міської ради, яка  у період часу з січня 2015 року по грудень 2016 року  маючи доступ до програмно-технічного комплексу «клієнт-банк» незаконно провела грошові платежі на власний картковий рахунок в результаті чого заволоділа грошовими коштами, які належать підприємству. Своїми діями обвинувачена завдала комунальному підприємству збитки на суму понад 250 тис.грн .

Також до суду спрямовано 4 кримінальні провадження стосовно керівників приватних підприємств, які уклали договори  підряду на капітальний ремонт з одним із управлінь Херсонської міської ради та з одним із комунальних підприємств міста. За результати виконання договорів підприємці завищили обсяги виконаних робіт, чим завдали збитки місцевому бюджету на суму біля 1 млн.грн .

Херсонська місцева прокуратура