Херсонський поліцейський відповідатиме за спроби «прикрити» ДТП за 10 000

6 лет назад 0

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі слідчого Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Працівники СБУ встановили, що старший лейтенант поліції вимагав від місцевого жителя десять тисяч гривень неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження за фактом скоєння ДТП. Оперативники спецслужби затримали зловмисника неподалік службової будівлі під час отримання всієї суми хабара.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії. Операція з викриття зловмисника проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури, — повідомляє Прес-центр СБ України .

 

Стежать за справою і в обласній прокуратурі. Її працівники брали участь в операції разом зі слідчим відділом УСБУ в області та працівниками ВБКОЗ УСБУ й запопали підозрюваного під час одержання неправомірної вигоди викрито слідчого ГУНП в області, який одержав 10 тис. грн. за прийняття рішення про закриття кримінального провадження та винесення відповідної постанови.
З цього приводу прокуратура повідомляє таке:

В ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України, у якому прокуратура області здійснює процесуальне керівництво. Посадову особу затримано,  йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.