Житель Скадовського району продав автомобіль, а потім заявив про його угон, щоб знов повернути собі

5 лет назад 0

Житель Скадовського району звернувся у відділення поліції із заявою, що невідомі угнали його автомобіль «ВАЗ-2107». Поліція відкрила кримінальне провадження і під час розслідування з’ясувалося, що 45-річний заявник напередодні звернення про угон продав свою автівку. Нові господарі пред’явили правоохоронцям розписку і документи, які підтверджують купівлю транспортного засобу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Коли обман викрили, заявник пояснив, що жалкує про скоєне. Він розповів, що має великі борги і сподівався вирученими від продажу автомобілю грошима розрахуватися по кредитам. Але коштів не вистачило, тож він вирішив повернути собі машину, заявивши про її угон. Тепер чоловіку доведеться нести відповідальність за неправдиве повідомлення про злочин.

Наразі за даним фактом відкриті кримінальні провадження за ст.383 «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину» Кримінального кодексу України та ст.384 «Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу» Кримінального кодексу України.