Каховські оперативники викрили наркопритон, де діти господаря гралися медичними шприцами

4 года назад 0

У Каховський відділ поліції звернулися місцеві жителі. Вони повідомили, що з двору їх сусіда відчувається запах конопель, також у нього вдома постійно збираються сумнівні компанії. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Оперативники перевірили цю інформацію і виявили в будинку 43-річного чоловіка наркопритон. Господар є наркозалежним і раніше судимим за наркозлочини. В кімнатах працівники поліції вилучили канабіс, велику кількість медичних шприців із залишками речовини, схожої на ацетильований опій, посуд для виготовлення наркотиків, пістолет та 70 патронів до карабіну. Намагаючись знищити нарковмісну речовину, чоловік вилив все у ванну, де працівники поліції знайшли сліди наркотиків. Господар пояснив, що виготовляв наркотики для себе, а також іноді пригощав своїх гостей.

Під час проведення санкціонованого обшуку в будинку знаходилися двоє дітей господаря віком 4 та 8 років. Вони гралися використаними медичними шприцами, які були розкидані по всьому будинку. Діти мали занедбаний вигляд, їх мати покінчила життя самогубством кілька років тому. Про подію поліцейські негайно повідомили службу у справах дітей для належного реагування. Малюків забрала до себе бабуся. У відношенні батька складено адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП.

Усе вилучене працівники поліції направили на експертне дослідження. Як повідомив начальник Каховського відділу поліції Вадим Парфентьєв, відкриті кримінальні провадження за ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України та ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Чоловіку може загрожувати до 7 років ув’язнення.