Канабіс та амфетамін: у Скадовську поліція викрила банду наркоділків

4 года назад 0

Курортний сезон на Херсонщині, не дивлячись на початок календарної осені, все ще триває. Тому все ще актуальні послуги, яких потребують відпочивальники. Щоправда, деякі з цих "послуг" вельми сумнівні. 

Як повідомляє відділ комунікації поліції Херсонщини, в Скадовську правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке  збувало особливо небезпечні психотропні речовини і наркотичні засоби відпочивальникам та місцевим мешканцям.

Один із учасників групи був затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про повідомлення йому  підозри та обрання запобіжного заходу.

За словами заступника начальника обласного главку поліції Миколи Вербицького, до складу групи входили четверо чоловіків віком від 25 до 40 років. Вони налагодили канал збуту через інтернет-месенджери, а деякі замовлення передавали при особистих зустрічах. Молодики приймали замовлення від “клієнтів”, пакували дрібні дози та робили закладки як у Скадовську, так і в прилеглих до морського узбережжя населених пунктах. Поліція вилучила марихуану та гроші, отримані під час збуту наркотичних речовин. Встановлено, що зловмисники отримували від продажу наркотичних засобів щомісячно близько 300 тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. Додамо, що операція затримання пройшла за оперативним супроводом Служби безпеки України в Херсонській області.