Кількість штурмів російських військ зменшилася, — Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

3 месяца назад 0

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Збройні сили України (ЗСУ) продовжують протистояти російським окупаційним військам на лівому березі Херсонської області. Кількість штурмів противника за останній період зменшилася. Про це сьогодні, 10 лютого, в ефірі телеканалу  повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. 

“Український плацдарм залишається кісткою в горлі для окупантів, вони продовжують штурмові дії, при тому, що станом на зараз уже не можуть формувати велику кількість таких штурмових груп” , — сказала вона.
За її словами, раніше ЗС РФ могли собі дозволити до 15 штурмових груп за добу. 

“За останній час ми налічували в цифровому еквіваленті дві, три, чотири спроби штурмових дій, які вони зробили, і всі були безрезультатними. Можемо констатувати, що це все ж таки “м’ясні штурми” групами по 10-15 осіб із різних напрямків, і, як правило, на вихідні позиції повертається до 30% від початкового складу”, — розповіла Гуменюк.
Начальниця пресцентру зазначила, що штурми російських окупантів залишаються виключно піхотними, тобто без залучення бронетехніки.

“Очевидно, що ворог вірить у наші зусилля і розуміє, що незабаром там з’явиться наша бронетехніка і, тоді їм буде своя бульше потрібною. Тому що перші штурми, які вони робили, за класикою тактики були в супроводі бронетехніки, втратили вони її досить багато. Так, уздовж Олешківської траси стоїть значна перешкода з пошкодженої ворожої техніки, яку вони не можуть ні забрати, ні використати”, — підсумувала Наталя Гуменюк.Як повідомлялося, протягом минул​ої доби на фронті відбулося 111 бойових зіткнень. Ро​сійські війська завдали 73 авіаудари, здійснили 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.