«Коли ми вилізли з підвалу, з одного боку горів дах, з іншого — все завалило». Херсонці розповіли про нічну атаку РФ

7 месяцев назад 0

Війська РФ в ніч з 19 на 20 жовтня вдарили по житловому кварталу Корабельного району Херсона. Влучили у будинки людей. Місцеві жителі розповіли Суспільному, що відбувалось. "Все спокійно було, потім "приліт", і гупнуло над головою. З одного боку посипалося скло і з іншого. Пройшло хвилини три. І другий "приліт". Ми в підвалі просиділи довгенько, чекали. Ударів не було, а потім почали потихеньку підійматися з підвалу наверх. Бачимо горить дах з одного боку, з іншого — все завалено" , — розповів Суспільному місцевий житель  Михайло Григорович .

Чоловік каже, російські військові обстріляли Херсон близько 11 годин ночі. Вдарили двічі.

В'ячеслав Безпрозваний  живе на інший вулиці. У його будинку вибило двері, посікло стіни й стелю. Внаслідок влучання снаряда завалилася стіна в господарчій споруді.

"Я вже й на зиму вікна покрасив, позабивав. А все повилітало. Тепер ганчірки висять" , — говорить чоловік.

Його дружина  Надія  каже , після цього обстрілу доведеться залишити будинок, хоча й планували тут зимувати: повністю відновили його після затоплення внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС.

"Води було понад п'ять метрів, аж до другого поверху. Нічого не збереглося: ні холодильника, ні мікрохвильовки. Новий комод купили для того, щоб взуття складати — все вирвало. Всю до копійки допомогу вклали у цей ремонт, думали зимувати тут будемо, а тепер треба кудись їхати" , — говорить жінка.

Російська армія щодня обстрілює Херсон. Також зранку 20 жовтня російські військові завдали авіаудару по Бериславу на Херсонщині. Загинула жінка.

На світанку 20 жовтня армія РФ вдарила з авіації по двох населених пунктах Херсонщини. Чотири авіабомби скинули на Зміївку, ще дві — на Новоберислав.