Міг відбутися адмінвідповідальністю, натомість опинився на лаві підсудних за вчинення кримінального правопорушення

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Херсонщини за фактом пропозиції та надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використання наданої їй влади та службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Бериславської окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що 40-річний чоловік намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, запропонував працівнику поліції неправомірну вигоду в сумі 4 500 гривень.
 
Поліцейські від грошей відмовились та попередили чоловіка, що за спробу підкупу службової особи законодавством передбачена кримінальна відповідальність. 
 
Однак «горе-водій» не сприйняв їх слова серйозно і поклав гроші на службовий автомобіль. 
 
Тепер чоловік відповідатиме перед законом за вчинення кримінального правопорушення.  
 
Обвинуваченому може загрожувати ув’язнення строком до чотирьох років.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.