Минулої доби на Херсонщині від ворожих обстрілів постраждали двоє мирних жителів, одна людина загинула

2 месяца назад 0

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення. військові рф здійснили 19 обстрілів населених пунктів області з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків, били також із БпЛА. В результаті російської агресії одна людина загинула та двоє поранено.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак постраждали Херсон, Садове, Антонівка, Велетенське, Новотягинка, Новодмитрівка, Берислав, Томарине і Львове.
У Херсонському районі в результаті обстрілів пошкоджено 35 об’єктів: архівна установа, адміністративна будівля, завод, поштове відділення, газопровід, магазин, автомобілі, гаражі, склад, непридатними для проживання стали 14 приватних будинків, пошкоджено квартири у багатоповерхівці.

У Львовому в результаті ворожого артилерійського обстрілу загинув 59-річний чоловік, пошкоджено 4 будинки.

Військові рф атакували дроном Берислав. Внаслідок вибуху скинутого боєприпасу постраждав 50-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма та уламкові поранення ніг.

У Новотягинці під російський обстріл потрапив 72-річний чоловік, із вогнепальними пораненнями та переломом плечової кістки його доправили до лікарні.

Протягом доби російська армія з артилерії атакувала житлові квартали Херсона, пошкоджено контактну тролейбусну мережу. Через нічні обстріли з реактивних систем залпового вогню Таврійського мікрорайону пошкоджено адміністративну будівлю, центр для бездомних, багатоповерховий та приватні будинки, магазин, вигоріли автомобілі, гаражі та склад.У прибережній центральній частині міста пошкоджено завод та архівну установу. У Корабельному районі пошкоджень зазнали приватні будинки та поштове відділення.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 268 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.