Мирні мешканці та цивільні об’єкти постраждали внаслідок авіаудару РФ по центру Херсона

3 месяца назад 0

Ілюстративний скріншот: uatv.ua
Російські військові завдали авіаудару по центру Херсона, атакували історичний центр міста: частково зруйновані будівлі кінця ХІХ — початку XX століть. Десятки вибитих вікон, пошкоджені дахи та фасад, а найбільше постраждав житловий триповерховий будинок — частину верхнього поверху повністю знесено. Внаслідок обстрілу поранення дістала 73-річна жінка, яка на момент удару перебувала у дворі, інформує . 
“У будинку ніхто не жив, жила на другому поверсі одна бабуся. Будинок порожній стояв, а бабусю швидка допомога забрала”, — каже місцевий житель Валерій.
Жителі розбирають завали, поспішають встигнути до сутінків. Валерій прибирав уламки зруйнованого балкона зі свого авто, у цьому будинку на першому поверсі його магазин меблів. За словами чоловіка, машина — це дурниця, головне — всі залишилися цілі. 

За даними Херсонської обласної військової адміністрації, поранення отримав і 17-річний хлопець, пізніше, під час наступного обстрілу, постраждала 62-річна жінка. 

Херсон перебуває під постійним вогнем російської армії і вибухи тут не вщухають ні на день. 

Під час обстрілу російськими окупантами, окрім житлових будинків, постраждала й одна з клінік. Вона, як і більшість магазинів на вулиці, вже давно не працює. 

“Дуже дороге обладнання. Дуже багатьом людям ця клініка допомогла. У нас дуже багато людей обслуговувались”, — розповідає місцева жителька Валентина.
Ліквідувати наслідки російського удару херсонцям допомагає Анна. Дівчина народилася в Польщі, її батьки — ліквідатори катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. 

До повномасштабного вторгнення Росії Анна мешкала в Бельгії, потім — поїхала до Бахмута Донецької області, а зараз — мешкає в Херсоні. 

“Ми повинні допомагати українцям. Як цивільним, так і військовим — без них не буде перемоги. Усі ми маємо об’єднатися і допомагати кожному, інакше буде катастрофа”, — акцентує дівчина.
Херсон уже понад рік під постійним вогнем. Тільки за січень місто пережило майже півтисячі обстрілів, за цей час російська армія випустила близько 2 тис. снарядів.