«Моя вдячність професіоналам»: жителька Горностаївського району подякувала дільничним за допомогу у подоланні домашнього насильства

5 лет назад 0

Жертвою домашнього насильства з боку чоловіка стала жителька одного з сіл Горностаївського району. Жінка довго терпіла пияцтво чоловіка та його знущання. Зрештою, перестала вірити його обіцянкам виправитися і звернулася до допомогу до дільничних офіцерів поліції Горностаївського відділення поліції Олександру Череваню, Віталію Івченку та Олександру Коренку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські кілька разів навідували цю родину, проводили бесіди з чоловіком і це подіяло, факти домашнього насильства припинилися. Жінка написала лист «Моя вдячність професіоналам» в районну газету, розповіла свою історію та подякувала дільничним, які вплинули на її чоловіка.

Варто зазначити, що всі дільничні офіцери поліції Херсонщини пройшли відповідну підготовку, зокрема, з протидії та реагування на факти вчинення домашнього насильства та допомоги його жертвам. Як зазначає заступник начальника Управління превентивної діяльності обласного главку поліції Віталій Валяєв, подяка від громадян та їх довіра до поліції, як органу, який співпрацює і допомагає населенню, є найціннішим у роботі дільничних.

За статистикою, з початку року в поліцію Херсонщини надійшло 357 повідомлень про правопорушення, пов’язані з домашнім насильством, у відношенні 320 домашніх тиранів складено адміністративні протоколи. Всього по області на обліку перебувають майже три тисячі домашніх насильників. Поліція відкрила 20 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством. Двом громадянам, які чинили насильство по відношенню до рідних, судом винесені обмежувальні приписи.

Ситуація з жителькою Горностаївського району вкотре доводить, що ні в якому разі не можна замовчувати і терпіти домашнє насильство, а при перших ознаках агресії негайно повідомляти в поліцію.