На човнах по Дніпру: військові РФ намагаються врятуватися втечею з правобережжя Херсонщини

1 год назад 0

Військові РФ намагаються врятуватися втечею з правого берега Дніпра, використавши будь-які плавзасоби. Про це  речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров .

За його словами, Сили оборони просувають лінію фронту ближче до лівого берега, тому російським військам доводиться екстрено рятуватися.

"Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається стабільно напруженою, але контролюється Силами оборони. Противник продовжує маневри з переміщення підрозділів та техніки між двома берегами Дніпра. Облаштовує рубежі оборони на лівому березі, веде обстріл наших позицій на правому березі" , — розповів Назаров.

Також він повідомив, що міцність позицій Сир оборони у Бериславському районі війська РФ намагаються випробовувати ударами безпілотними камікадзе типу "Ланцет"та обстрілює мирні населені пункти.

"Новоолександрівку ворог обстрілював з лівого берега системою "Град". Зруйнували приватний будинок та пошкодили ще кілька приватних обійсть. Без людських втрат", — сказав Назаров.

Що відомо

  • Українські військові звільнили 41 населений пункт на півдні, заявив президент Зеленський.
  • З початку жовтня Сили оборони просунулися вглиб Херсонщини на 36,5 кілометрів. Загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв. км — Головнокомандувач ЗСУ Залужний.
  • Протягом доби 9 листопада Сили оборони на стику Херсонщини і Миколаївщини посунули лінію фронту на 7 кілометрів та звільнили 12 населених пунктів.