На Херсонщині 6 людей поранено внаслідок чергових російських атак по цивільній інфраструктурі, поліція фіксує наслідки

3 месяца назад 0

Минулої доби війська рф здійснили 41 обстріл правобережжя Херсонської області та випустили 164 снаряди із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків та БпЛА, завдали ракетного удару.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Садове, Придніпровське, Велетенське, Молодіжне, Софіївка, Микільське, Берислав, Шляхове, Милове, Тягинка, Новоберислав, Республіканець, Новотягинка, Качкарівка та Саблуківка.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.
У Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження 39 об’єктів: 6 багатоповерхових та 21 приватного будинку, підприємства, адміністративної будівлі заводу, навчальних закладів, дитячого садочка, будинку культури, гуртожитку, приміщення банку, магазину, автомобілів, ліній електропередач та газових труб.

З авіації противник наніс удари керованими бомбами по Новобериславу. Внаслідок потужних вибухів там вкотре пошкоджено будинок культури. Від авіаційних нальотів потерпали Берислав і Шляхове, там пошкоджено відділення банку та школу. Внаслідок ракетного удару по Тягинці пошкоджено будівлю дитячого садочка.
Окупанти скинули керовані бомби на Милове. В результаті вибухів пошкоджено школу, зруйновано 3 та пошкоджено 4 будинки, отримали поранення 67-річний чоловік та 65-річна жінка

У Бериславі російські військові атакували з безпілотника подружжя, яке рухалося на мопеді. На людей окупанти скинули 2 вибухові пристрої. Внаслідок вибухів 65-річний чоловік та його 62-річна дружина отримали мінно-вибухові травми і вогнепальні поранення кінцівок.
З танку військові рф вдарили по Тягинці, в одному з пошкоджених будинків поранено 57-річного чоловіка.

По Херсону противник гатив із різного виду озброєння, завдавши значної шкоди об’єктам інфраструктури. У місті пошкоджено адміністративну будівлю заводу, лінії електропередач, газові труби, гуртожиток, автомобілі, багатоповерхові та приватні будинки у центрі й Дніпровському районі. Після серії потужних вибухів у деяких районах почалися проблеми з електропостачанням.
У Корабельному районі в результаті ворожого обстрілу отримав поранення 62-річний чоловік, пошкоджено склади та адміністративну будівлю агропідприємства.

На місцях російських атак працювали всі екстрені служби, слідчо-оперативні групи поліції вилучали уламки ворожих снарядів та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 256 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 22 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.