На Херсонщині через постійні обстріли військових РФ зруйноване селище Біла Криниця

2 года назад 0

У селищі Біла Криниця Великоолександрівської територіальної громади на Херсонщині зруйновані елеватор, будинки, дороги, пошкоджені будівлі селищної ради, Будинку культури, де розташовувався народний музей.

Про це на своїй сторінці у Facebook  депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко.
" На центральній вулиці вщент зруйнована стела пам'яті визволителям Другої світової війни. Цинічно розстріляли її російські загарбники, як і наше спільне минуле. У селі тихо, немає гавкоту собак, не їздять автівки, не ходять люди. За декілька кілометрів проходить лінія фронту. Страшна тиша" , — пише Ігор Йосипенко.
Як повідомив депутат облради, учора 24 червня волонтери побували у Білій Криниці і сфотографували руйнування, вночі військові РФ знову нанесли авіаудар по цьому населеному пункту.
Що відомо:

  • 24 червня на Херсонщині російські військові обстріляли автомобіль волонтерів, які доставляють допомогу жителям Нововоронцовської громади.
  • Росія продовжує використовувати при обстрілах цивільних об’єктів заборонені Женевською конвенцією боєприпаси. У Херсонській області війська РФ систематично застосовують касетні та фосфорні снаряди при обстрілах сіл і селищ.