На Херсонщині чотири людини загинули та одна поранена внаслідок російських атак по цивільній інфраструктурі

3 месяца назад 0

По житлових кварталах правобережжя Херсонщини російська армія випустила понад 180 снарядів із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків та БпЛА. Під вогнем противника перебували Херсон, Антонівка, Понятівка, Садове, Придніпровське, Софіївка та Михайлівка.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.У Херсонському районі в результаті обстрілів пошкоджено 18 об’єктів: 11 приватних та 3 багатоповерхові будинки, портова інфраструктура та 3 автомобілі.

Вдень російська армія завдала масованого артилерійського удару по Херсону. У прибережній зоні снаряд влучив у легковий автомобіль, спалахнула пожежа. Попри загрозу повторних обстрілів, рятувальники ліквідували загоряння. Всередині автомобіля знайшли обгорілі тіла двох людей. Загиблими виявилися чоловіки віком 44 та 47 років. Загинула 67-річна жінка, в момент ворожої атаки вона перебувала на подвір’ї будинку.

Внаслідок обстрілу травми, несумісні з життям, отримав 60-річний чоловік. Поранено 24-річного херсонця, у нього мінно-вибухова травма, уламкові поранення ноги та голови. В результаті обстрілу пошкоджень зазнали 2 багатоквартирні будинки, 2 автомобілі та портова інфраструктура.

Вночі війська рф відкрили артилерійський вогонь по житлових кварталах прибережної частини Корабельного району. Снарядами пошкоджено 7 приватних будинків, у яких розтрощені дахи, пробиті стелі та вибиті вікна.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 269 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.