На Херсонщині голова громади «замовив»  депутата

2 года назад 0

Декілька днів тому стало відомо про зникнення одного з депутатів Мирненської ТГ (колишній Каланчацький район). Обранця нібито викрали. Згодом поліція повідомила, що на околиці Одеси на депутата та його дружину напали невідомі, і що чоловік у тяжкому стані, з перебитими ногами, перебуває в лікарні. Сьогодні ж виявилося, що зухвалий напад на обранця імітували правоохоронні органи. Інсценізація злочину знадобилася для викриття особи, яка насправді замовила напад на депутата. Як повідомили в ГУНП Одеської області, наразі затримано голову Мирненської територіальної громади. 54-річний чоловік винайняв виконавця, якому наказав скалічити місцевого депутата та аграрія. Бажано так, щоб той залишився прикутим до інвалідного візка і більше не займався бізнесом. На такий крок сільський голова пішов через тривалий комерційний конфлікт з фермером. Під час зустрічей у вересні та жовтні замовник передав майбутньому виконавцю завдаток порціями – 500 доларів і 37 000 гривень. Решту обіцяв віддати за результатом. Минулої п’ятниці одеські правоохоронці інсценізували напад на депутата, який був у машині з дружиною. Фото тілесних ушкоджень жертвам відправили сільському голові.

Пересвідчившись, що замовлення виконане, ініціатор злочину передав виконавцям остаточну суму. Все це відбувалося на Миколаївщині. За останнім траншем фігуранта й затримали, під час спільної спецоперації СБУ та Нацполіції.

Сільському голові вже повідомили про підозру  (умисне тяжке тілесне ушкодження). Перед судом слідчі клопотатимуть про обрання запобіжного заходу під вартою. Якщо вину підозрюваного доведуть, йому загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

До слова, чоловік вже мав проблеми із законом, стосовно нього відкривали не одне кримінальне провадження, зокрема, за підробку документів.

Марина САВЧЕНКО.