На Херсонщині одна людини загинула та вісім поранено внаслідок російських атак по цивільній інфраструктурі

4 недели назад 0

Минулої доби по деокупованому правобережжю Херсонської області російські війська гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів та БпЛА.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Антонівка, Придніпровське, Микільське, Кізомис, Станіслав, Берислав, Михайлівка, Нововоронцовка, Львове, Дудчани, Тягинка та Золота Балка.

У Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження 33 об’єктів: 21 приватного будинку, двох адміністративних будівель, головного корпусу вищого навчального закладу, магазину, трьох автомобілів, гаражу, господарських споруд та складського приміщення.



По Бериславу ворог здійснював неодноразові дронові атаки. Внаслідок скидання боєприпасів на житлові квартали пошкоджено адміністративну будівлю, магазин та травмовано трьох людей: у 38-річного чоловіка мінно-вибухова травма, вогнепальні рани руки та ноги, у 55-річного чоловіка вибухова травма та множинні уламкові поранення ноги. Під час спроби евакуювати одного з поранених російські військові повторно скинули боєприпас на цивільних. В результаті вибуху постраждав 42-річний чоловік, у якого діагностували черепно-мозкову травму, контузію та уламкове поранення голови.

Росіяни безпілотником типу FPV атакували й Антонівку. В результаті вибуху 61-річний чоловік отримав вибухову травму та уламкове поранення спини.

До поліції з медичного закладу надійшло повідомлення про те, що до них за медичною допомогою звернулися 51-річний чоловік разом із 18-річним сином. В обох діагностували контузії та травми голови. Після надання медичної допомоги чоловіки відмовилися від госпіталізації.

За словами постраждалих, поранення вони отримали 27 березня під час ворожого обстрілу Михайлівки.

Потужні вибухи упродовж доби лунали і в Херсоні. На світанку у Дніпровському районі російські терористичні війська поцілили у головний корпус вищого навчального закладу. Пошкодження значні: частково зруйновано зовнішні стіни, вибиті десятки вікон на трьох поверхах, в аудиторіях та коридорах пошкоджені меблі та інше майно. Також у зоні вогневого ураження противника опинилися адміністративна будівля, три приватні будинки й автомобіль. Пошкоджено п’ять приватних будинків у прибережній зоні.
Після обіду противник відкрив артилерійський вогонь по Центральному району, де під обстріл потрапило таксі з пасажирами. 36-річний водій загинув на місці, постраждали двоє пасажирів: у 39-річної жінки мінно-вибухова травма, уламкові поранення живота, стегон та ноги, у 36-річного чоловіка мінно-вибухова травма та відкритий перелом ноги.



На місцях ударів працювали усі профільні служби, документували наслідки атак та допомагали постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 238 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.