На Херсонщині поліцейські викрили місцевого жителя в розповсюдженні дитячої порнографії

2 месяца назад 0

Причетність жителя Херсона до вчинення протиправних дій встановили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Херсонській області.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Так, під час моніторингу Інтернет-мережі оперативники виявили вебплатформу, з якої користувачі мали змогу подивитись або завантажити кілька відеофайлів з ознаками дитячої порнографії. При цьому поліцейські фахівці з кібербезпеки з’ясували, що вказаний відеоконтент роздається з ІР-адреси, власник якої перебуває в Херсоні. Поліцейські встановили, що зловмисником є 50-річний неодружений чоловік.

Як розповіла заступник начальника відділу поліції №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції Юлія Скиба, в домоволодінні фігуранта був проведений санкціонований обшук. Під час проведення слідчих дій поліцейські вилучили в квартирі персональний комп’ютер, в пам’яті якого зберігалася відеопродукція з дитячою порнографією.

Як з’ясувалося, чоловік на початку весни 2022 року завантажив на жорсткий диск шість заборонених відеофайлів. Згодом завантажив окреме програмне забезпечення, за допомогою якого впродовж березня-квітня умисно виклав відеоконтент, що транслювався до останнього часу, з дитячою порнографією в мережі Інтернет.Слідчі інкримінували фігуранту вчинення злочину, передбаченого ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. 301-1 «Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження» Кримінального кодексу України.

За погодженням із Херсонською окружною прокуратурою чоловікові повідомлено про підозру. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.