На Херсонщині поліцейські врятували від домашнього тирана двох маленьких племінниць

4 года назад 0

Подія сталася в одному з сіл Бериславського району.

Зі школи в поліцію надійшло повідомлення, що у 9-річної учениці синці на обличчі. У навчальний заклад негайно прибули ювенальні поліцейські та працівники служби у справах дітей Бериславської райдержадміністрації. Дівчинка пояснила, що її та 11-річну сестру побив дядько, коли перебував у стані сп’яніння. Також він вчинив відносно них психологічне насильство.

"Дівчата знаходяться під опікою їх 57-річної бабусі. Ця родина перебуває на обліку, батьки покинули дітей багато років тому. Під час перевірки умов проживання дітей ми з’ясували, що жінка теж зазначала насильства від сина. Вона розповіла нам, що не могла нічого вдіяти через стан здоров’я, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько.

Під час обстеження умов проживання родини у підсобному приміщенні поліцейські виявили та вилучили канабіс, який вживає 32-річний дядько дівчат.

До кримінальної відповідальності чоловік не притягався, але вживає наркотики і поводиться агресивно по відношенню до членів родини. Діючи, в першу чергу, в інтересах дітей, для їх безпеки та нормального розвитку, а також зважаючи на загрозу здоров’ю неповнолітніх сестричок, ювенальні поліцейські та працівники служби у справах дітей прийняли рішення вилучити дітей з родини. Їх відвезли до другої бабусі.

Після проведення відповідних перевірок буде вирішуватися питання щодо можливого позбавлення 57-річної бабусі опіки над онучками. Відносно кривдника поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства» КУпАП та відкрито кримінальне провадження за ст.309 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту). Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Херсонської області