На Херсонщині поліція фіксує наслідки атак армії рф

6 месяцев назад 0

Ворог не припиняє обстріли звільнених населених пунктів правобережжя Дніпра, зокрема, Бериславського та Херсонського районів. Житлові квартали російська армія накривала вогнем з усього спектру артилерії, РСЗВ, мінометів, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Артилерійським вогнем ворог накрив Золоту Балку, поліція зафіксувала там щонайменше 18 «прильотів». У населеному пункті пошкоджено магазини, поштове відділення та церкву. Також росіяни атакували село з безпілотника, скинувши боєприпас на житловий квартал. Внаслідок вибуху пошкоджено 2 автомобілі, люди не постраждали.

Зі ствольної артилерії армія рф здійснила обстріл Дніпровського, від ворожого снаряду на вулиці поблизу магазину загинула 53-річна жінка.
Противник здійснив артобстріл Янтарного, на подвір’ї будинку отримав поранення 52-річний чоловік.

Внаслідок нічних атак ворога у Комишанах та Станіславі пошкоджено будівлі навчальних закладів та будинки місцевих жителів.

Повідомлення про пошкоджені внаслідок російських обстрілів будинки, гаражі та магазини надходили в поліцію від жителів Микільського, Понятівки, Кізомису, Станіслава та Софіївки.

Херсон та його передмістя російська армія обстрілювала з різного виду озброєння.

З реактивних систем залпового вогню ворог здійснив обстріл мікрорайону «Корабел». Від ворожого снаряду у власній квартирі загинув 72-річний чоловік, на вулиці та у під’їзді поранення отримали 64-річний та 74-річний чоловіки. 

Мінно-вибухові травми та численні уламкові поранення отримали двоє волонтерів віком 21 та 39 років, які привезли людям питну воду. Загалом у мікрорайоні пошкоджено 10 багатоповерхових будинків, школу, дитячий садочок, храм, 8 гаражів та автомобіль.

Поліцейські оперативно прибували до місць обстрілів та надавали допомогу постраждалим. Також там працювали слідчо-оперативні групи, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, вибухотехніки, рятувальники та медики.

За минулу добу поліція відреагувала на 305 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.