На Херсонщині поліція фіксує наслідки атак російської армії

6 месяцев назад 0

Війська рф завдали чергових ударів по Бериславському та Херсонському районах, застосувавши для цього важку артилерію, міномети, реактивні системи залпового вогню, БпЛА та авіацію. Ворожим вогнем пошкоджені цивільні об'єкти, снарядами побиті житлові будинки, магазини та господарські споруди.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

У Новобериславі противник підступно атакував із безпілотника Пункт незламності та автомобіль поштової служби, на щастя, ніхто з людей не постраждав. Внаслідок вибухів пошкоджено перший поверх будівлі та понівечено автомобіль, яким людям доставляли посилки, пенсії та продукти.

В полі біля Широкої Балки під час випасу худоби 41-річний місцевий житель підірвався на ворожій міні. З тяжкими травмами чоловіка госпіталізували до лікарні.

Поліція вкотре нагадує, що у деокупованих населених пунктах війська рф залишили після себе велику кількість вибухонебезпечних предметів.

Тому мешканцям потрібно пам'ятати про власну безпеку, не відвідувати та не проводити сільськогосподарські роботи на територіях, які поки не обстежені саперами та вибухотехніками.

Через удари, які росіяни наносили по Херсону, у центральній частині міста, мікрорайонах «Корабел» та ХБК пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, снарядами та ударною хвилею в будівлях вибило вікна, балконні рами, також пошкоджені фасади та дахові покриття.

Під час ворожого обстрілу Дніпровського району на вулиці отримав поранення 56-річний чоловік, якого з мінно-вибуховою травмою, пораненнями грудної клітини та стегна госпіталізували до лікарні.

Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 248 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.