На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак на дитячі садочки, медзаклад, пенітенціарну установу, підприємства та житлові будинки

7 месяцев назад 0

російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру Бериславського, Херсонського та Каховського районів, по мирним населеним пунктам ворог гатив з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. Через дії російської армії на правобережжі пошкоджені житлові будинки, дитячі садочки, підприємства, є загиблий та поранений.

Під авіаційними обстрілами противника перебували Тягинка, Одрадокам'янка, Ольгівка, Зміївка, Миколаївка, Львове, а також Веселе та Козацьке. У Тягинці вибухами зруйновано магазин, в Одрадокам'янці пошкоджено 6 будинків та складські приміщення підприємства з виробництва вин, у Ольгівці зруйновано дитячий садочок, у Зміївці та Миколаївці пошкоджено 5 приватних будинків, у Львовому зруйновано та пошкоджено 4 будинки. У Веселому та Козацькому вибухами бомб значно пошкоджено фельдшерський пункт, дитячий садок та 6 житлових будинків.

У Кізомисі внаслідок російського обстрілу сталося загоряння житлового будинку. У Микільському російськими снарядами пошкоджено щонайменше 22 будинки та дитячий садочок, у Дар’ївці під обстрілом перебувала пенітенціарна установа.

Житлові квартали Херсона перебували під щільним вогнем армії рф з лівого берега Дніпра. Під час обстрілу прибережної зони Дніпровського району осколком від ворожої міни у власному будинку вбило 25-річного чоловіка, у тому ж районі поранено 54-річного херсонця. У прибережній зоні Суворовського району внаслідок ворожих влучань сталися загоряння приватних будинків, пошкоджено квартири у багатоповерхівках та припарковані поруч автомобілі. Також зафіксовано пошкодження приватних будинків у мікрорайоні Північний та береговій зоні Корабельного району. Під російськими обстрілами перебували Зимівник і Комишани, там зафіксовано пошкодження приватних будинків.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини.
За минулу добу поліція відреагувала на 370 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 21 кримінальне провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.