На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак на житлові квартали, одна людина загинула, двоє поранені

4 месяца назад 0

Російські окупаційні війська продовжують тероризувати цивільне населення Херсонщини. Минулої доби загарбники знов цілеспрямовано та підступно обстріляли житлові квартали мирних населених пунктів з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліція Херсонської області.

Вночі атаку ворожими безпілотниками пережила Раківка. Там пошкоджено ангари, комбайн і трактор. На щастя, ніхто не постраждав.
Під комбінованими обстрілами армії рф перебували Білозерка, Садове, Придніпровське, Інженерне, Чорнобаївка та Комишани.

У Чорнобаївці російський снаряд вбив 37-річну жінку. У Білозерці внаслідок артилерійського обстрілу мінно-вибухову травму отримала 36-річна місцева жителька, пошкоджено щонайменше 6 будинків. У Комишанах під час атаки постраждала 70-річна жінка, лікарі діагностували у неї гостру реакцію на стрес.

У Калинівській селищній громаді 33-річний місцевий житель під час риболовлі наступив на протипіхотну міну, яка здетонувала. Внаслідок вибуху чоловік отримав мінно-вибухову травму та травматичну ампутацію нижньої кінцівки.

Херсонщина вважається найбільш замінованою з усіх деокупованих територій. Тому просимо громадянам бути вкрай обережними, не ходити до лісосмуг, у поля, не відвідувати узбережжя річок, не пересуватися ґрунтовими дорогами, поки території не будуть обстежені вибухотехніками.

Під прицілом окупантів перебував і Херсон. У Корабельному районі через ворожий обстріл пошкоджено службовий автомобіль поліції, навчальний заклад, дитячий садочок, підприємство роздрібної торгівлі, у прибережній зоні постраждали багатоповерхівки та аптека, горіли автомобілі.

Після масованого обстрілу армією рф мікрорайонів Таврійський та Північний, який стався 23 грудня, у поліцію продовжують надходити повідомлення про пошкодження приватних будинків та квартир у багатоповерхівках.

На місцях «прильотів» слідчо-оперативні групи поліції збирали речові докази та документували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 269 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 6 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.