На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак по житловій забудові, медичному та навчальному закладах

5 месяцев назад 0

Збройні атаки російської армії проти мирного населення та об’єктів інфраструктури на правобережжі Херсонщині не вщухають. російські війська здійснили 84 обстріли та випустили 435 снарядів по житлових кварталах Херсонського та Бериславського районів. Били з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БпЛА.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Під обстрілом противника перебували Тягинка, Садове, Станіслав, Іванівка, Антонівка, Зимівник, Комишани та Херсон. У цих населених пунктах поліція зафіксувала пошкодження 12 об’єктів, серед яких приватні та багатоповерхові будинки, медичний та навчальний заклади.

У Іванівці внаслідок ворожого артилерійського обстрілу мінно-вибухову травму та уламкове поранення ноги на території власного домоволодіння отримала 52-річна жінка.

В Херсоні під обстрілами військ рф перебували всі райони міста. У центрі ворожі снаряди пошкодили житлові будинки, розташовані уздовж берегової лінії. Вкотре пошкоджено будівлю одного з найстаріших навчальних закладів міста, який раніше неодноразово потерпав від російських атак та майже повністю вигорів.

У Дніпровському районі під час ворожого артилерійського обстрілу снаряд влучив у квартиру. Постраждала 37-річна жінка, у неї діагностували черепно-мозкову травму та уламкові поранення.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів російських військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 151 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 5 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.