На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських обстрілів житлових кварталів, три людини поранено

3 месяца назад 0

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення. російські війська вкотре обстріляли з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків, авіації та БпЛА населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.


Вночі та вранці ворог завдав авіаударів керованими бомбами по Зміївці. Внаслідок потужних вибухів пошкоджено щонайменше 9 приватних будинків.

Під артилерійським вогнем противника перебували Токарівка, Зеленівка та Молодіжне. У Токарівці тяжко поранено 62-річного чоловіка, у Зеленівці пошкоджено 5 будинків, 2 автомобілі та поранено 46-річну жінку, у Молодіжному тяжкі поранення отримав 56-річний чоловік. У всіх потерпілих мінно-вибухові травми, вогнепальні уламкові поранення та переломи.

Повідомлення про пошкоджені обстрілами будинки надходили до поліції від жителів Кизомиса, Білозерки та Зимівника. В Антонівці ворожими снарядами пошкоджено дитячий садочок.

Російська армія продовжує обстрілювати Херсон з усього наявного озброєння. Під вогневим ударом армії рф перебували житлові квартали усіх районів міста, найбільше постраждали центр, мікрорайон «Корабел» та Дніпровський район.

У Центральному районі пошкоджено підприємство харчової промисловості, школу, заклад вищої освіти та житлові будинки. У Дніпровському районі частково зруйновані стіни, балкони та вибиті вікна у багатоповерхових будинках.На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які надавали допомогу постраждалим, ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 297 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.