На Херсонщині поліція фіксує наслідки ударів армії рф по 15 населених пунктах

2 месяца назад 0

Російські окупаційні війська вкотре атакували звільнені населені пункти правобережної Херсонщини з мінометів, артилерії, танків, БпЛА, авіації та завдали удару балістичною ракетою.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від комбінованих ворожих обстрілів потерпали Херсон, Антонівка, Станіслав, Придніпровське, Комишани, Садове, Понятівка, Клапая, Берислав, Тягинка, Хрещенівка, Львове, Ольгівка, Нововоронцовка й Томарине. Жертв та постраждалих серед цивільного населення, на щастя, немає.

В результаті обстрілів пошкоджень зазнали фельдшерський пункт, 26 приватних та два багатоповерхові будинки.

З авіації противник наніс удари дев’ятьма керованими бомбами по населених пунктах Бериславської міської громади, Нововоронцовської селищної та Тягинської сільської громад. Внаслідок потужних вибухів пошкоджено фельдшерський пункт та два приватні будинки.

Вдень російські війська в черговий раз атакували Берислав. Ворог скинув на місто чотири боєприпаси з безпілотників, пошкоджено багатоповерховий будинок.

Артилерійським вогнем пошкоджено шість приватних та багатоповерховий будинки у Понятівці, Ольгівці, Садовому та Станіславі.Надвечір військові рф здійснили атаку дроном типу «FPV» по Нововоронцовці, обійшлося без постраждалих та пошкоджень інфраструктури.

Упродовж доби противник наносив удари по Херсону та передмістю. Вранці серія потужних вибухів пролунала у прибережній зоні Корабельного району, по житлових кварталах російська армія била з артилерії. Зазнали пошкоджень п’ять приватних будинків. Вдень обстріли цього ж району поновилися, снарядами пошкоджено шість житлових будинків.

Російські військові здійснили комбінований обстріл Антонівки з артилерії та БпЛА, через влучання снарядів загорілись три житлові будинки.

Коли рятувальники гасили вогонь, армія рф повторно обстріляла селище.

У Комишанах ворожий артилерійський обстріл спричинив пошкодження п’яти приватних будинків.

Усі служби оперативно доєднувалися до ліквідації наслідків ворожих обстрілів, поліція збирала докази воєнних злочинів військових рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 298 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.