У Києві ліквідували один із найбільших у регіоні борделів

7 лет назад 0

У Києві ліквідували один з найбільших у столичному регіоні борделів. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Київській області у «Facebook».

«Співробітники Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, поліції Київщини спільно зі слідчими Києво-Святошинської міліції і прокуратури успішно провели спецоперацію із затримання злочинної групи, учасники якої організували надання різних сексуальних послуг на території області», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що  незаконний бізнес на території готельного комплексу на Кільцевій дорозі під виглядом надання послуг масажу організував 52-річний киянин. До складу його «бізнес-структури» увійшли: 2 диспетчери, 20 повій і 3 водії-охоронці, які при необхідності доставляли дівчат на виїзні замовлення і виконували функції інкасаторів.

З метою реклами зловмисники поширювали візитки з вказаними контактами, в основному, серед відвідувачів лазень і саун.

«Оперативники одночасно провели 10 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та в готельному комплексі. Вилучили: грошові кошти, банківські картки, рекламні візитки, блокноти з розрахунками клієнтів і дівчат.

На даний час проводяться слідчі дії. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво), ч. 2 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України», – повідомили в поліції.

Щоб визначити всіх причетних до організації такого підпільного закладу, поліція працювала над операцією впродовж 9 місяців, повідомила головний спеціаліст відділу комунікацій Нацполіції у Київській області Віталія Грохольська в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Поліція працювала протягом 9 місяців для того, щоб визначити всіх причетних до організації такого підпільного закладу. Працювали співробітники управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми поліції Київщини, слідчі Києво-Святошинської міліції і прокуратури Києво-Святошинського району. Під час проведення спецоперації були затримані учасники, організатори. 6 фігурантів, причетних до організації, було затримано в порядку ст. 208 КПК та поміщено в ізолятор тимчасового тримання», – сказав вона.