На Херсонщині поліція вилучила марихуани на суму понад 1 мільйон гривень

6 лет назад 0

Працівники управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Херсонської місцевої прокуратури затримали злочинну групу у складі двох чоловік, які вирощували та збували «канабіс» на території області та України. Під час обшуків у них вилучили 35 кг марихуани на суму понад 1 мільйон гривень.

Поліцейські з’ясували, що підозрювані проживають в одному з сіл Білозерського району. Двоє чоловіків 33 та 35 років налагодили вирощування та збут коноплі в області та на території України. Зловмисники вирощували тільки елітні сорти коноплі. Насіння наркорослини замовляли з-за кордону через мережу інтернет. Кожне таке насіння стоїть 7 євро. Для вирощування, переробки та зберігання наркотику вони використовували свої домоволодіння.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Денисьєв, підозрювані збували марихуану тільки великими партіями перевіреним покупцям. Під час обшуків в їх домоволодіннях поліцейські виявили та вилучили 35 кг марихуани. За приблизними підрахунками, вилучено наркотиків на суму понад 1 мільйон гривень. Наразі встановлюються канали збуту наркотику.

Підозрювані затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту в особливо великих розмірах».

Відділ комунікації поліції Херсонської області