На Херсонщині поліція за годину затримала угонщика мопеду

7 лет назад 0

 У Великоолександрівське відділення поліції звернулася 26-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що приблизно о 13:30 невідомий чоловік незаконно заволодів її мопедом, який вона залишила біля магазину.

Поліцейські опитали місцевих жителів та встановили, що одразу після угону зловмисника бачили поблизу АЗС. Працівники заправки розповіли оперативникам, що розшукуваний заправив повний бак пального та поїхав на викраденому мопеді у бік іншого району. Упродовж години підозрюваного затримали за межами смт Велика Олександрівка. Він встиг проїхати приблизно 20 кілометрів. Зловмисник пояснив, що планував продати мопед.

За словами начальника Великоолександрівського відділення поліції Вадима Ковальчука, затриманим виявився 36-річний місцевий житель. Він вже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Підозрюваний розповів обставини злочину. Він побачив біля магазину мопед без нагляду і вирішив ним заволодіти через скрутне фінансове становище. Наразі поліцейські вилучили мопед та повернули законній власниці.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України "Незаконне заволодіння транспортним засобом" (карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк).

Відділ комунікації поліції Херсонської області