На Херсонщині поліція зафіксувала 25 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення

1 неделя назад 0

Минулої доби по правобережжю Херсонської області війська рф били із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії та БпЛА, також завдали ракетного удару по Милівській громаді. В результаті російської агресії постраждала одна людина.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Станіслав, Олександрівка, Садове, Антонівка, Інгулець, Інженерне, Кизомис, Берислав, Михайлівка, Золота Балка, Милове, Республіканець, Дудчани, Львове та Гаврилівка.

Поліція зафіксувала пошкодження 29 об’єктів: 22 приватних будинків, газопроводу, двох господарських споруд, складського приміщення, гаража, автомобіля та електропроводу.

Під артилерійським вогнем російських окупантів перебувала Олександрівка, де на території власного домоволодіння отримав поранення 74-річний чоловік. Постраждалого з мінно-вибуховою травмою та пораненням ніг госпіталізували у стані середньої тяжкості.

Вночі з артилерії противник бив і по Станіславу. У населеному пункті пошкоджено щонайменше 11 приватних будинків та дві господарські споруди. Зранку обстріли поновилися, снарядами пошкоджено ще три будинки та газопровід.

У Кизомисі артилерійським вогнем пошкоджено два приватні будинки, стільки ж будинків понівечено снарядами у Дудчанах та Інгульцю.
У Михайлівці внаслідок дронової атаки пошкоджено гараж.

Вранці у Золотій Балці окупанти скинули боєприпас із дрона на цивільний автомобіль. Внаслідок вибуху транспортний засіб зазнав значних пошкоджень. На щастя, мирні жителі не постраждали. Після обіду ворожі дрони типу «FPV» знову атакували населений пункт. В результаті вибухів пошкоджено два приватні будинки.
Упродовж доби російська армія завдавала ударів по прибережних зонах Центрального та Корабельного районів Херсона, пошкоджено припортову інфраструктуру.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 308 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 25 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.