На Херсонщині поліція затримала підозрюваного у розбійному нападі на будинок

6 лет назад 0

Злочин стався приблизно о 06:00 в одному з сіл Голопристанського району. В будинок 82-річної жінки зайшов невідомий чоловік, вдарив її електрошокером, бив по голові банкою та намагався зв’язати скотчем. Коли потерпіла втратила свідомість, нападник обшукав дім, забрав 2400 гривень та втік. У потерпілої діагностували струс головного мозку.

Провівши низку оперативно-розшукових заходів, працівники Голопристанського відділення поліції встановили особу, причетну до злочину. Ним виявився наркозалежний 39-річний житель міста Гола Пристань, раніше судимий за майнові злочини.

Зі слів затриманого, раніше він проживав неподалік від пенсіонерки і знав, що вона мешкає сама в будинку. Щоб жінка його не впізнала, він натягнув шапку на обличчя. Після скоєння злочину гроші він витратив.

Як повідомив начальник Голопристанського відділення поліції Володимир Пісоцький, працівники поліції вилучили у зловмисника електрошокер, скотч та речі, у яких він був у момент скоєння розбійного нападу.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області