На Херсонщині поліція з’ясовує обставини травмування двох дітей піротехнічними засобами

6 лет назад 0

На Херсонщині під час використання піротехнічних засобів травмувалися двоє дітей. Неповнолітні перебувають в лікарняних закладах. Поліцейські з’ясовують обставини подій.

1 січня близько 06:00 в «єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонували з приймального відділення дитячої обласної лікарні. Чергова медсестра повідомила, що в травматологічне відділення з діагнозом різані рани рук, ампутація двох пальців правої кисті доставлений 9-річний мешканець м.Каховка. До лікарні виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського відділення поліції. Поліцейські встановили, що в новорічну ніч хлопець здійснював постріли з піротехнічного засобу типу «римська свіча». Останній залп петарди стався в руках школяра, в результаті чого він отримав вказані поранення. В цей час поруч із дитиною перебували його батьки. Вони і відвезли сина в Херсон у лікарню. Попередня правова кваліфікація події – ст.166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування».

Цього ж дня в травматологічне відділення лікарні м.Херсона звернулися жителі одного з населених пунктів Генічеського району з 5-річним сином. Лікарі діагностували у хлопця пошкодження ока. До лікарні виїхала слідчо-оперативна група Корабельного відділення поліції. Поліцейські попередньо з’ясували, що малолітній ввечері 31 грудня разом із кількома друзями гралися на вулиці. Хтось із дітей кинув петарду у скляну пляшку, після чого вона розірвалася. В результаті невеликий уламок потрапив хлопцю в око. На даний час травмований перебуває на консультації в лікарні м.Одеса. Попередня правова кваліфікація події – ст.128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження».

В обох випадках батьки травмованих дітей до поліції не зверталися. На даний час поліцейські встановлюють всі обставини отримання малолітніми поранень.

Відділ комунікації поліції Херсонської області