На Херсонщині поранено шість людей: поліцейські фіксують наслідки російських атак

2 месяца назад 0

Минулої доби по деокупованому правобережжю Херсонської області російські війська гатили з артилерії, мінометів та БпЛА.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Антонівка, Придніпровське, Новодмитрівка, Дніпровське, Олександрівка, Садове, Берислав, Михайлівка, Червоний Маяк та Зміївка.

Поліція зафіксувала пошкодження приватних будинків та автомобілю.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Вдень у Новодмитрівці військові рф скинули боєприпас із дрона на цивільних, контузії та садна отримали двоє чоловік віком 27 та 50 років, також пошкоджено їх автомобіль.

Росіяни безпілотником атакували й Дніпровське. В результаті вибуху тяжкі поранення отримав 59-річний чоловік, у нього вогнепальні рани тулуба й кінцівок, травматичний шок, а також травматична ампутація частини руки. За життя потерпілого борються медики.
Упродовж доби ворожі дрони атакували Антонівку. Увечері військові рф скинули на житловий квартал селища чотири вибухові пристрої, постраждав 61-річний чоловік. Медики діагностували у нього вибухову травму та уламкове поранення грудної клітини. Також у селищі пошкоджено житловий будинок.

Приблизно опівночі російська армія накрила артилерійським вогнем Білозерку. Постраждали двоє жінок віком 71 та 85 років, в обох контузії, мінно-вибухові та черепно-мозкові травми. У населеному пункті снарядами пошкоджено два житлові будинки.

У Зміївці ворожий артобстріл призвів до займання сухої трави, але вогонь швидко загасили.
Упродовж доби вибухи лунали і в Херсоні, під артилерійськими обстрілами противника перебували Дніпровський та Корабельний райони.

На місцях ударів працювали усі профільні служби, документували наслідки атак та допомагали постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 279 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 7 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.