На Херсонщині працівники водної поліції викрили браконьєрів

5 лет назад 0

Під час нічного рейду акваторію Чорного моря та Каховського водосховища працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили браконьєрів, які незаконно ловили креветки та рибу. Завдана природному середовищу шкода сягає понад 20 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника відділення поліції в порту Херсон Максима Жаркова, для більш ефективного проведення рейду працівники підрозділу були розділені на дві оперативні групи. Одна група відпрацьовувала акваторію Чорного моря, а інша територію Каховського водосховища.

Так, в Каржинській затоці поблизу м. Скадовськ поліцейські виявили громадянина, який здійснював вилов живих водних біоресурсів незаконними знаряддями лову. Під час огляду у правопорушника виявлено 2 ятеря, 1450 одиниць креветки та 514 одиниць бичка. Завдана природному середовищу шкода оцінюється в суму понад 20 тисяч гривень.

Інша оперативна група в акваторії Каховського водосховища виявила ще одного браконьєра, який ловив рибу незаконними знаряддями лову. Під час огляду у правопорушника вилучено човен, 6 сіток загальною довжиною 500 метрів та рибу різних видів.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». За незаконне зайняття рибним добувним промислом чоловікам може загрожувати штраф або обмеження волі на строк до 3-х років.