На Херсонщині сапери знешкодили понад 960 вибухонебезпечних предметів

2 месяца назад 0

З 26 лютого по 3 березня підрозділи з розмінування Державної спеціальної служби транспорту виявили, вилучили та знешкодили на правобережжі Херсонщини 968 вибухонебезпечних предметів.

Про це на сторінці Державної спеціальної служби транспорту. Фото Державної спеціальної служби транспорту
Також піротехніки обстежили понад 2 тисячі 498 га земель Херсонської області. Державної спеціальної служби транспорту Окрім цього, зазначається, що в Миколаївській області знешкодили 66 вибухонебезпечних предметів і розмінували понад 150 га територій, у Харківській області знищили 1703 вибухонебезпечних предметів та обстежили понад 62 га.Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну підрозділами Держспецтрансслужби виявлено, вилучено та знешкоджено 119 429 вибухонебезпечних предметів, інформують у службі.

З 19 по 25 лютого на деокупованій території Херсонської області підрозділи з розмінування Державної спеціальної служби транспорту знешкодили 696 вибухонебезпечних предметів.

В Україні потенційно заміновано 30% територій. Херсонська область – одна з найбільш замінованих у країні.

Унаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах, залишених окупаційними військами, в Україні загинуло 343 людини, 769 – поранені.