На Херсонщині СБУ повідомила про підозру ще трьом колаборантам, які вступили на службу до окупаційного «мвс рф»

2 месяца назад 0

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще трьох мешканців Херсонщини, які працевлаштувались до окупаційної поліції на захоплених росіянами територіях області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

У лавах ворожої силової структури ворожі поплічники виконували вказівки свого «керівництва», забезпечуючи діяльність незаконного правоохоронного органу.

За даними слідства, двоє фігурантів «посилили» так званий «силовий блок» ворога у місті Скадовськ на посадах «полицейского комендантского взвода» та «конвойного отделения конвоирования» райвідділу «псевдоустанови».

Зловмисники брали участь у незаконних затриманнях патріотично налаштованих громадян.  Проводили обшуки в їх помешканнях з метою збору «доказів» їх співпраці з українськими військовими.

Третій фігурант «будував» кар’єру «правоохоронця» у селі Новотроїцьке Генічеського району на посаді «оперативного дежурного».

Підозрюваний вів облік незаконно доставлених у «відділок» місцевих мешканців, контролював пропускний режим, відбирав пояснення у громадян, які звертались із заявами, приймав повідомлення про скоєння «злочинів та правопорушень», реєстрував їх.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з документування злочинної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.