На Херсонщині школярі цькували однокласницю через фейковий акаунт

2 года назад 0

Жертвою кібербулінгу стала учениця однієї з сільських шкіл Скадовщини. Двоє однокласників створили її фейковий акаунт в Інстаграм. Діти потайки фотографували восьмикласницю. А фото, разом з нецензурними дописами та малюнками, викладали на сторінку, яку вели від імені самої дівчинки. Зловтішалися ж над призначеною у жертви в  класному телеграм-часі, про який потерпіла й не здогадувалася. Річ у тім, що дівчинка із приїжджих. У цьому селі її родина оселилася 3 роки тому. З частиною однокласників стосунки в неї не склалися. Школярку прийняли не всі, вважаючи чужачкою. Про те, що в класі її недоблюють, дівчинка вдома нікому не говорила. Матері поскаржилася вже коли побачила фейкову сторінку, створену від свого імені. Жінка прийшла до школи розбиратися. Адміністрація звернулася до поліції. Псевдо-акаунт восьмикласниці з різними непристойностями на той момент встигли видалити. Але ювенали, провівши розслідування, довели, що мав місце факт кібербулінгу. Батьки двох учнів отримали адмінпротоколи — за цькування їхніми дітьми однокласниці. Самі порушники «загремлять» до поліцейського спецобліку.

Загалом, з початку року на Херсонщині склали 28 адмініматеріалів протоколів щодо булінгу в навчальних закладах. Правоохоронці радять батькам та дітям не мовчати про такі факти. Якщо вони є, звертатися до поліції через спеціальний чат-бот, створений у Telegram. Для цьoгo у пoшуку достатньо нaбpaти: «Ювeнaльнa пpeвeнцiя Xepcoнщини»

 https://t.me/ChildpolicekhersonBot i зaлишити cвoє пoвiдoмлeння. Інфopмaцiя нaдxoдить дo пpaцiвникiв ювeнaльнoї пpeвeнцiї і її перевіряють негайно.

Марина САВЧЕНКО.