На Херсонщині сили ППО збили чотири російські БпЛА

3 месяца назад 0

У ніч проти 9 лютого 2024 року на Херсонщині Сили протиповітряної оборони збили чотири російські ударні безпілотники типу “Shahed-136/131”.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня  Наталія Гуменюк.

За її словами, зосередженні удари були в напрямку Херсонщини.

"На жаль не вдалося уникнути влучань. Влучили по агропідприємству, виникла пожежа, інформації про постраждалих не надходило. Це ще один напрямок російського терору. Вони намагаються вибити Україну з зернового ринку. Але сам факт, що армія РФ продовжує тероризувати Херсонську та Миколаївську області говорить про те, що справи на лінії бойового зіткнення у них не такі гарні", — сказала Гуменюк.

Також Гуменюк розповіла, що війська РФ намагаються використовувати різні засоби аби розвідати схеми протиповітряної оборони, протидіяти їй, виснажувати, ну і зрештою уразити об’єктів, які вони запланували.

"У будь-якому випадку, Сили оборони готові відбивати будь-які масові атаки РФ", — заявила вона.

Раніше Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі армія РФ атакувала Україну ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з мису Чауда ТОТ Крим та Курської області РФ. Сили ППО знищили 10 з 16 безпілотників на території Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Також у Генштабі повідомили, що українська армія продовжує утримувати позиції на лівому березі Херсонської області. Минулої доби російські війська двічі намагались штурмувати, Сили оборони відбили ці атаки.