На Херсонщині судитимуть ексадвоката за колабораціонізм

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього українського адвоката за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений у листопаді 2022 року працевлаштувався до окупаційного уряду області, де обійняв посаду «исполняющего обязаности директора организационно-правового та административно-хозяйственного департамента министерства информационной политики Херсонской области».
 
На займаній посаді він організовував та контролював роботу «департамента», займався добором працівників, укладенням договорів на поставку товарів, виконання робіт та надання послуг для потреб «міністерства».
 
Також у серпні 2023 року обвинувачений очолив комісію з ліквідації «міністерства» для його реорганізації та передачі функцій новоствореному «Управлению информационной политики».
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.