На Херсонщині тривають поліцейські профілактичні заходи з попередження самогоноваріння

5 лет назад 0

З початку відпрацювання працівники поліції вже вилучили у громадян майже 1400 літрів спиртовмісних напоїв та склали 162 адміністративних протоколи. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

З метою попередження злочинів та правопорушень, вчинених у стані сп’яніння, з 22 жовтня по 10 листопада на території Херсонщини поліція проводить цільові профілактичні заходи. Працівники поліції, в першу чергу дільничні офіцери, націлені на попередження та виявлення фактів виготовлення і реалізації самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього виготовлення. Також проводяться профілактичні бесіди в неблагополучних родинах та з особами, які зловживають спиртними напоями.

За словами начальника відділу дільничних офіцерів поліції Віталія Валяєва, за два тижні відпрацювання працівники поліції вилучили 51 самогонний апарат, 367 літрів самогону, 958 літрів самогонної закваски та 44 літри інших спиртних напоїв домашнього виробництва. За виготовлення самогону поліцейські склали 125 адміністративних матеріали, за порушення правил торгівлі алкогольними напоями – 7 проколів. Також до адміністративної відповідальності будуть притягнуті 30 чоловік за придбання спиртних напоїв домашнього виробництва. Сума накладених штрафів складає понад 7000 гривень.