На Херсонщині в результаті російської агресії постраждали п’ятеро людей

2 месяца назад 0

Минулої доби війська рф обстрілювали правобережжя Херсонської області з артилерії, мінометів, застосовували авіацію та БпЛА. Через російську агресію постраждали п’ятеро людей.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Іванівка, Станіслав, Придніпровське, Велетенське, Степанівка, Дніпровське, Наддніпрянське, Берислав, Тягинка, Томарине, Новоолександрівка, Львове, Михайлівка, Козацьке та Веселе.

Поліція зафіксувала пошкодження 24 об’єктів: 14 приватних та двох багатоповерхових будинків, школи, магазину, газопроводу,  двох легкових автомобілів, автобуса та господарської споруди.

Зранку в результаті артилерійського обстрілу Тягинки постраждав 56-річний чоловік. З множинними вогнепальними уламковими пораненнями різних частин тіла пораненого госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні. Ввечері окупанти поновили обстріл села, 57-річний місцевий житель отримав вогнепальні рани ніг.

військові рф упродовж дня атакували дронами Станіслав. Внаслідок вибуху скинутого боєприпасу постраждав 45-річний начальник однієї з військових селищних адміністрацій. Його доставили до лікарні з вибуховою травмою та множинними уламковими пораненнями. Також у населеному пункті зафіксовано пошкодження приватного будинку.

У Веселому внаслідок атаки дроном-камікадзе постраждали двоє 59-річних чоловіків. Обом надано медичну допомогу, але від госпіталізації вони відмовилися.

В результаті артилерійських обстрілів Дніпровського та Наддніпрянського пошкоджено приватний та багатоповерховий будинки.

російські військові скинули три боєприпаси з БпЛА по Томариному та відкрили по селу артилерійський вогонь. Внаслідок вибухів пошкоджено школу та приватні будинки.

Ударами дронів пошкоджено магазин, багатоповерховий та приватні будинки у Новоолександрівці й Велетенському.

З авіації противник наносив удари керованими бомбами по Новоолександрівці, Іванівці, Тягинці та Козацькому. В результаті вибухів пошкоджено чотири приватні будинки.

По Херсону ворог гатив з артилерії, завдавав ударів по всіх районах міста, скидав боєприпаси з дронів на прибережні зони та передмістя. У Центральному районі в результаті нічного обстрілу зафіксовано пошкодження п’яти приватних будинків, газопроводу та господарської споруди. У тому ж районі ворожий БпЛА пошкодив автомобіль. У Дніпровському районі дрон противника поцілив у автобус, на щастя, обійшлося без постраждалих.

В Антонівці через удар російського дрона пошкоджено автомобіль та газову трубу.

У Стапанівці артилерійський обстріл спричинив пожежу на відкритій території, горіла суха трава. Вогонь швидко загасили працівники ДСНС.
На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 298 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 21 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.