На Херсонщині військові РФ викрали колишнього голову Станіславської громади та його заступника

2 года назад 0

На Херсонщині російські військові викрали колишнього голову Станіславської територіальної громади Володимира Желуденка та його заступника Сергія Смутченка.

Про це  радник голови Сергій Хлань на сторінці у Facebook.

Також за словами радника голови ОВА в містах ситуація напружена, але в селах критична. Нічого не змінилось, тому що військові РФ не дають ні коридорів, ні можливості завести допомогу в окуповані населені пункти.

"В Херсоні люди жаліються на високі ціни, роботи стає все менше, відповідно й засобів, щоб жити. Щоб виїхати у місцевих немає грошей, немає розуміння куди або залишитись зобов’язують особисті причини такі як догляд чи допомога за старенькими" , — написав Хлань.

Також радник голови ОВА написав, що окупованих селах росіяни влаштували бізнес. Вони крадуть в одному населеному пункті, а перепродують чи міняють на горілку в іншому. Наприклад, так роблять з паливом.

Що відомо:

  • Підрозділи ЗСУ завдали удар по позиціях російських військ на Херсонщині і знищили три склади боєприпасів і військову техніку противника.
  • Російські війська сконцентровані на укріпленні оборонних позицій вздовж південної осі, особливо на межі Херсонської та Миколаївської областей. Військові експерти Інституту вивчення війни в оцінці наступальної кампанії військ РФ за 19 червня дійшли висновку, що контратаки ЗСУ були успішними.
  • Українським підрозділам вдалось витіснити війська РФ за другий і третій рубежі оборони, які були укріплені залізобетонними конструкціями.