На Херсонщині військові РФ знищують врожай: поліція відкрила кримінальні провадження

2 года назад 0

Через обстріли російськими військовими на Херсонщині горять поля та ліси. Військові РФ цілеспрямовано знищують врожай, спеціально не допускають рятувальників або місцевих жителів для гасіння пожеж. За фактами обстрілів поліція відкрила кримінальні провадження.

Про це  Поліція Херсонської області.

За даними поліції, за останні дні вигоріло понад 230 гектарів пшениці у Бериславському та Генічеському районах, близько 10 гектарів лісу поблизу міста Олешки.
"Російські військові обстріляли Бериславський район, внаслідок потрапляння снаряда загорівся посів пшениці на площі понад 230 гектарів біля сіл Федорівка та Мала Шестірня. Через пожежу врожай майже знищено", — йдеться у повідомленні відомства.Також через обстріли Генічеського району горіла пшениця біля селища Нижні Сірогози, поблизу сіл Сокологірне та Рикове. Вигоріло майже 10 гектарів врожаю. За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років. Що відомо:

  • Рятувальники Херсонщини продовжують гасити пожежі на відкритих територіях. Протягом тижня  54 пожежі в екосистемах області.