На Херсонщині внаслідок російської агресії 2 людини загинуло та 8 поранено, поліція документує наслідки

3 месяца назад 0

Упродовж минулої доби російські війська безперервно обстрілювали з усього наявного озброєння цивільну інфраструктуру Херсонського та Бериславського районів. російський агресор здійснив 116 обстрілів та випустив понад 530 снарядів із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, застосовував авіацію та БпЛА різних конфігурацій і призначення.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від комбінованих ворожих обстрілів потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Ромашкове, Новотягинка, Станіслав, Зорівка, Берислав, Тягинка, Урожайне, Зміївка, Червоний Маяк та Новокаїри.

Лише у Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження 47 об’єктів: 16 приватних та 9 багатоповерхових будинків, 5 адміністративних будівель, в тому числі сільської ради та будинку культури, 9 автомобілів, газопроводів, газової цистерни, ангару, складських приміщень та гаражів.

З тактичної авіації противник наніс авіаудари по Зміївці, Червоному Маяку, Новокаїрам та Тягинці, скинувши на житлові квартали 8 керованих бомб. Зруйновано будинок культури, значно пошкоджено адмінбудівлю та будинки місцевих жителів.

Ворожий дрон атакував Берислав, внаслідок вибуху було пошкоджено приватний будинок та 3 людини отримали поранення. У 59-річної жінки та 61-річного чоловіка мінно-вибухові травмі й уламкові поранення голови, у 54-річного потерпілого уламкове поранення руки.
У Ромашковому внаслідок артилерійського обстрілу 82-річна жінка, зазнала контузії та гострої реакції на стрес. Пошкоджено 4 приватні будинки, гараж та автомобіль.

Урожайне російські військові атакували ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Там пошкоджено ангар сільськогосподарського підприємства із гуманітарною допомогою та приватний будинок, розташований неподалік.

Антонівку окупанти обстрілювали з танка, артилерії та скидали боєприпаси з БпЛА. У селищі пошкоджено автомобіль та будинки.
Житлові квартали Херсона російська армія накривала вогнем мало не щогодини. Ворожі снаряди пошкодили житлову забудову, територію заводу, систему опалення, контактну тролейбусну мережу, газові труби, виникали перебої з електропостачанням.

Вдень майже 4 години поспіль окупанти накривали мінометним вогнем Дніпровський район. Постраждали троє жінок: у 36-річної вагітної діагностували гостру реакцію на стрес, у 71-річної потерпілої мінно-вибухова травма, вогнепальне уламкове поранення та перелом руки, у 66-річної жінки травмоване око. Від уламків снаряду загинув 37-річний чоловік, який йшов вулицею. Під ворожий обстріл потрапив також автомобіль ВАЗ-2102, 70-річнй водій якого загинув. Пошкоджено 3 приватні та 9 багатоповерхових будинків, 3 цивільні автомобілі, складське приміщення, адміністративні будівлі навчального закладу та підприємства, газогін, гараж та службовий автомобіль поліції.

Вночі противник знов атакував район, цього разу ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Внаслідок вибухів поранено 49-річну жінку, у неї рвана рана шиї та обличчя.

У Корабельному районі під час артилерійського обстрілу пошкоджено 3 приватні будинки, автомобіль та газогони, виникла пожежа, яку швидко загасили рятувальники.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які надавали допомогу постраждалим, ліквідували та документували наслідки російських атак.

За минулу добу поліція відреагувала на 329 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.