На Херсонщині водні поліцейські виявили 145 раколовок

5 лет назад 0

Під час відпрацювання акваторії річки Дніпро працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили незаконні знаряддя лову на території Національного природного парку «Нижньодніпровський». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника відділення поліції в порту «Херсон» Максима Жаркова, незаконні знаряддя лову поліцейські виявили в зоні обслуговування рибоохоронного патруля. Загалом в акваторіях річок Литвінка, Вільхова, Рвач та Старий Рвач із води були вилучені 145 раколовок та 3 місинові сітки довжиною 150 метрів. Водні живі біоресурси, які знаходились у браконьєрських знаряддях лову, були повернуті в природнє середовище. Тим самим поліцейські не допустили можливих збитків для держави на суму понад 30 тисяч гривень.

Керівник водної поліції Херсонщини також зазначає, що бувають випадки, коли в браконьєрські знаряддя лову потрапляють не тільки водні біоресурси, яких можна звільнити без ушкоджень, а й інші тварини: бобри, нутрії та деякі річкові видри, які занесені до Червоної книги. Цього разу в раколовку запливла ондатра, яку, нажаль, врятувати не вдалося.