На Херсонщині у Посад-Покровському поліцейські виявили нерозірвані боєприпаси

1 год назад 0

Під час фіксації воєнних злочинів поліцейські Херсонської області знайшли касетні снаряди, які не розірвались під час обстрілу російських військ. Їх знешкодили вибухотехніки. Про це  на сторінці у Facebook поліція Херсонської області.

Як розповів Суспільному т.в.о. начальника відділу комунікації Головного управління Національної поліції Херсонщини Андрій Кований, на деокупованій частині області правоохоронці виявляють вибухонебезпечні предмети щодня.

"Нерозірвані снаряди, касетні боєприпаси, мінометні міни, снаряди до гармат вибухотехніки виявляють та знищують щодня. У нас працюють спільні слідчі групи, які документують воєнні злочини. Сьогодні, 20 січня, одна з таких груп виявила касетні боєприпаси на території школи у Посад-Покровському", — говорить Андрій Кований. Посад-Покровське. Зруйнована внаслідок обстрілів школа, де поліцейські виявили касетні снаряди, 20 січня 2023 року Фото: Поліція Херсонщини/Facebook
За  Херсонської ОВА, протягом доби вибухотехніки Національної поліції обстежили понад 10 гектарів територій, вилучили 172 вибухонебезпечні предмети, знищили – 88.

Що відомо

  • 5 січня на Херсонщині чоловік підірвався на міні. Він отримав численні поранення обох ніг
  • На Херсонщині 3 січня четверо людей загинули, підірвавшись на мінах. Ще одного чоловіка доставили до лікарні з мінно-вибуховою травмою та контузією.
  • На Херсонщині у Бериславському районі п'ятеро людей підірвались на мінах. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за порушення законів і звичаїв війни Кримінального кодексу України.
  • На Херсонщині продовжують розміновувати території. Тікаючи, російські військові залишили міни на дорогах, у лісосмугах, полях, будівлях та житлових будинках.