На Херсонщині знищили авіабомбу ФАБ-500 з вибуховою хвилею до 1,5 км

1 год назад 0

Сапери Держспецтрансслужби вивезли та знищили авіаційну бомбу ФАБ-500, що знайшли на одному з подвір'їв у населеному пункті Херсонської області. Про це сказано у  Державної спеціальної служби транспорту у п'ятницю, 31 березня.

До саперів звернулися мешканці одного з населених пунктів Херсонщини. Виявилося, що авіаційна бомба ФАБ-500 досить довгий період пролежала у хліві.

"На звернення місцевих жителів, команда саперів вивезла вибухонебезпечний предмет у безпечне для людей місце, за межі населеного пункту і знищили.  Вирва, яка утворилася у ході  підриву — в радіусі 18,5 м та глибиною 6 м. Вибухова хвиля сягає до 1,5 км. Важко, навіть, уявити  які негативні наслідки могли бути у разі її вибуху в населеному пункті", — сказано у повідомленні.
Як повідомляли Українські Новини, станом на 16 березня на території України було знешкоджено понад 333 тисячі вибухонебезпечних предметів.

За попередніми оцінками, в дев’яти областях України (Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Черкаська) потребують обстеження та, за необхідності, розмінування близько 470 тисяч гектарів земель сільгосппризначення.

У грудні Міністерство внутрішніх справ повідомило, що третина України замінована і закликало міжнародних партнерів та донорів допомогти в оснащенні піротехнічних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій робототехнікою для якнайшвидшого очищення територій від вибухонебезпечних предметів.