На Херсонщині ЗСУ збили російський штурмовик

2 года назад 0

Зенітно-ракетні підрозділи ЗСУ збили російський Су-25, який обстрілював українські позиції та мирні села. Про це речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами війська РФ, аби втриматись на зайнятих рубежах, застосовують тактику авіаційних ударів. Минулої доби обстрілювали Білогірку, Костромку, Сухий Ставок Херсонської області та Безіменне на Миколаївщині.

Натомість авіація ЗСУ завдала 13 ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 250 вогневих завдань.

"Підтверджені втрати ворога складають – 83 військових РФ, п'ять танків, 12 гаубиць "Мста-Б" та "Мста-С", три гармати "Гіацинт-Б", три одиниці автобронетехніки. Також знищені три склади боєприпасів в Голій Пристані, Томиній Балці і Снігурівці" , — сказав Назаров.

За його словами, обстановка у південній операційній зоні динамічна та напружена. Війська РФ ведуть оборонні бої й обстрілюють прифронтові населені пункти та тилові райони.

Що відомо:

  • Збройні сили України завдали ударів по переправах армії РФ в районах Дар'ївки та Голої Пристані на Херсонщині.
  • Впродовж бойового дня 5 вересня ракетні та артилерійські підрозділи Сил оборони півдня завдали ударів по підрозділах ППО, районах зосередження сил і засобів, станцій РЕБ і понтонних переправах поблизу Дар’ївки та вздовж Каховської ГЕС.