На Херсонщині ЗСУ знищили дві переправи, зведені російськими військовими

2 года назад 0

Підрозділи ЗСУ ліквідували понтонну і паромну переправи через Дніпро у Херсонській області. Втрати військ РФ уточнюються. Про це  у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За повідомленням Генштабу, російські війська продовжують завдавати ракетні, авіаційні удари та обстрілювати з реактивних систем залпового вогню прифронтові села і міста. Внаслідок – постраждала інфраструктура 27 населених пунктів, в тому числі Андріївки та Білогірки на Херсонщині.

"На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Вищетарасівка, Добра Надія, Іллінка, Марганець, Червоногригорівка, Нікополь, Покровське, Велике Артакове, Андріївка, Степова Долина, Безіменне, Мирне, Луч, Широке, Білогірка та Лозове" , — йдеться у повідомленні.

Також Генштаб інформує про те, що російські військові, залишаючи населені пункти Херсонщини, мінують об’єкти інфраструктури та приватні будинки. Місцевим жителям обмежили будь-яке пересування. Що відомо

  • Підрозділам Сил оборони півдня на окремих ділянках фронту в Херсонській області вдалось заглибитись на 10-20 кілометрів.
  • На Херсонщині ЗСУ звільнили 8 населених пунктів: Любимівку, Хрещенівку, Золоту Балку, Біляївку, Українку, Велику Олександрівку, Малу Олександрівку та Давидів Брід.
  • В Бериславському районі Херсонщини звільнені 56 населених пунктів. До повномасштабного вторгнення у районі було близько 96 тисяч населення. Понад 50% жителів виїхало.